måndag 20 juni 2011

Sommarlovet är inte värt lönestraffet och övertiden

Sommarlov men samtidigt sänks lönen och alla är avundsjuka på vår längre ledighet men jag undrar om de skulle vilja jobba den övertid vi har under resten av året. En arbetskamrat sa precis upp sig med motiveringen att livet måste få innehålla något annat än elever, rättningar och planeringar.

Då säger arbetsgivaren så snällt att byt sommarlovet mot 1500 kronor men vem är galen nog att tro att det lönar sig i längden att arbeta ineffektivare. Vattna blommorna på jobbet under sommaren lär knappast ge något plus på lönekontot.

Det pratas så mycket om lärares status men arbetsgivaren har förstås med vilje sänkt lärararnas status för att kunna sänka lönerna. Nu gråter de för att de som kan något väljer andra yrken.

1 kommentar:

  1. Bra skrivit, Andreas. Som du skrev själv: du är arg. Men du uttrycker på ett kort och koncist form. Jag kan precis känner efter hur du känner dig! Kör på, det är viktig att alt mer lärare och lärarstudentr gör sin röst hörda, bara så kan vi visa hur det verkligen (!) ser ut i skolans-Sverige. Vore trevlig att fika någon gång i Stockholm!
    Friedrich Heger
    Ordförande LR Stud

    SvaraRadera